Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Een betere keuze maken

Het is soms lastig om de juiste keuze te maken. Er zijn zoveel aanbieders van producten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zit jij regelmatig te twijfelen over wat je nu het beste kunt kopen? Check dan deze tips voor het maken van de beste keuze.

Airco vergelijken en laadpalen vergelijken

Of je nu een airco vergelijken wil of laadpalen vergelijken wil, het is handig om eerst op een vergelijkingssite te kijken. Zo krijg je namelijk een idee van de verschillen. Het is ook belangrijk dat je weet wat die verschillen voor consequenties hebben. Wil je bijvoorbeeld een airco voor in de slaapkamer? Dan is het handig om bijvoorbeeld de volgende zaken in ogenschouw te nemen:

  • Wat is de prijs?
  • Hoeveel stroom verbruikt de airco?
  • Wat is het koelvermogen?
  • Welke uitvoering past bij de plek: een plafond-, vloer-, of wandmodel?
  • Wil je een mobiele airco of een vaste?
  • Hoe groot is de airco? Is dat mooi in de ruimte en past het überhaupt eigenlijk wel?

Als de aankoopprijs laag is, maar de airco ontzettend veel stroom verbruikt is het relatief een enorm dure ventilator. Reken dus uit, op basis van hoelang de airco redelijkerwijs mee zou moeten gaan, wat alles bij elkaar opgeteld kost. Als je dat doet vanuit de bestaande energieprijzen: houd dan daarna er ook nog eens rekening mee dat de kosten hoger worden: energieprijzen, dalen normaal eigenlijk gewoon niet…

Ook moet je met het koelvermogen rekening houden. Daarbij wordt er vaak vanuit gegaan dat je in Nederland zo’n 30 tot 40 Watt koelvermogen nodig hebt voor elke kubieke meter.

Juiste keuze maken

Weet je welke eigenschappen nu van belang zijn voor het product dat je wil kopen en wat dit feitelijk voor een voordelen en nadelen heeft? Dan kom je wellicht uit op een paar producten die voldoen aan jouw wensen. Kom je daar niet uit? Dan kun je de volgende methode gebruiken, als dat voor jou werkt: schrijf van elk product drie voordelen en 3 nadelen op. Omcirkel vervolgens het grootste nadeel en het grootste voordeel. Kies vervolgens voor het product met het grootste voordeel. Met deze methodes heb je zelf meer garantie dat je de beste keuze zal maken.