Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Duurzamer gaan leven met een aantal simpele woontips!

De klimaatverandering op onze lieve aardbol blijft een belangrijk onderwerp. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan, moeten wij zelf een steentje bijdragen aan het milieu. In Nederland worden wij ons hier steeds meer bewust van en gaan wij graag aan de slag om zo duurzaam mogelijk te zijn. 

 

Tegenwoordig worden veel huizen optimaal geïsoleerd, zonnepanelen worden op het huis geplaatst om zelf energie op te wekken en waterpompen worden geïnstalleerd. Deze aanpassingen zorgen voor een beter milieu, maar in de aanschaf zijn deze zeer duur. Ben je op zoek naar een manier om jouw steentje bij te dragen, zonder dat het zo gigantisch duur is? Kijk dan naar jouw verlichting. Wanneer je nog gebruik maakt van oudere halogeen- of gloeilampen is het besparen op energie gemakkelijk te doen. Schaf led TL verlichting aan en verduurzaam eenvoudig jouw woning of bedrijfspand. In dit artikel geven wij een aantal kleine tips die een grootschalig effect kunnen hebben op jouw rekening en die van de aardbol.

 

CV managen

Een andere manier om eenvoudig te besparen op kosten en energieverbruik, is goed op de verwarming van het huis letten. Veel mensen verwarmen hun huis wanneer dit niet nodig is. Zo laten velen de verwarming aan staan wanneer er niemand thuis is. Dit verspilt veel energie onnodig. Draai de verwarming naar beneden als je het huis verlaat. Simpel toch?

 

Plaats ledverlichting

De beste manier om, op een relatief goedkope wijze, duurzamer te leven is led TL verlichting. De oude halogeen- en gloeilampen zetten maar een klein deel van de energie die zij opnemen om in licht. De meeste stroom gaat hier in het opwarmen van de lamp. Bij ledverlichting is dit juist niet het geval. Hier wordt 90% van de stroom omgezet in licht waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de energie die de verlichting gebruikt. Efficiëntie voor jouw aardbol en gasrekening!

 

Verbruik van water

Nederlanders staan bekend om lang onder de douche te staan. Besef echter wel dat dit een boel energie kost. Water moet verwarmt worden en hoe langer je doucht, hoe meer energie gebruikt wordt. Dit is makkelijk te verhelpen door korter te douchen. Gebruik alleen de essentiële tijd om jezelf te wassen!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/