Rotterdam Wonen
Image default
Groothandel

Drie tips voor het beter isoleren van kantoren

Een goed geïsoleerd kantoor is niet alleen comfortabeler voor de werknemers, maar het kan ook bijdragen aan het besparen van energiekosten. Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om de isolatie van uw kantoor te verbeteren. Hieronder vindt u een uitgebreidere uitleg van de eerder genoemde tips:

Vervang enkel glas door isolatieglas

Enkel glas isoleert niet goed en laat veel warmte door. Vervang enkel glas door isolatieglas om de isolatiewaarde van uw kantoor te verbeteren. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten met daartussen een isolerende laag, wat zorgt voor een betere isolatie dan enkel glas. Het vervangen van enkel glas door isolatieglas kan leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten. Bespreek de mogelijkheden altijd met een glashandel voordat je actie onderneemt. 

Isoleer de muren

Een groot deel van de warmte in een kantoor gaat verloren via de muren. Het isoleren van de muren kan daarom een aanzienlijke verbetering van de isolatiewaarde opleveren. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenkant van de muren. Het isoleren van de muren kan zorgen voor een besparing van 10-20% op de energierekening.

Ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem is essentieel voor een gezond binnenklimaat, maar het kan ook bijdragen aan het verbeteren van de isolatie. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning kan de warmte die normaal gesproken verloren gaat via de luchtstromen in het kantoor terughalen en hergebruiken. Hierdoor kan het ventilatiesysteem de warmte in het kantoor beter vasthouden en zo bijdragen aan een betere isolatie.

 

Naast deze tips zijn er nog andere maatregelen die u kunt nemen om de isolatie van uw kantoor te verbeteren, zoals het isoleren van het dak en de vloer en het vervangen van oude cv-ketels door moderne, energiezuinige exemplaren. Door het nemen van deze maatregelen kunt u niet alleen bijdragen aan een comfortabele werkomgeving, maar ook aan het besparen van energiekosten.