Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Dit moet je weten voordat je een afvalcontainer huurt

Er staat een verbouwing op de planning. Je kan het afval dat je overhoudt naar het milieupark brengen. Dit gaat je wel veel ritjes kosten. Daarnaast zul je ook nog eerst het puin moeten sorteren voordat je het wegbrengt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het afladen van al het afval. Kortom het is niet heel praktisch om veel afval weg te brengen. Gelukkig kun je een afvalcontainer huren om dit allemaal een stuk makkelijker te maken. In dit artikel lees je over alles wat je moet weten voordat je een afvalcontainer huurt.

Wat is een afvalcontainer

Een afvalcontainer is een grote container die je kunt huren om je puin van bijvoorbeeld een verbouwing in te gooien. Het zijn metalen container met verschillende afmetingen. Veelvoorkomende afmetingen zijn: 3 m3, 6 m3 en 10 m3. Daarnaast is er ook nog een verschil tussen open en gesloten containers. De prijs per m3 is afhankelijk van het materiaal dat moet worden vervoerd en van de grootte van de container

Wat mag er allemaal in afvalcontainer

Wat je allemaal in een afvalcontainer mag gooien is afhankelijk van welke container je waarvoor besteld. De meest voorkomende containers zijn:

  • Puinafval containers
  • Bouwafval containers
  • Houtafval containers
  • Groen containers
  • Grofvuil containers
  • Grondafval containers

Wat je precies in elke container mag vinden staat altijd vermeld op de website. Neem bij twijfel voor de zekerheid contact op met de verhuurder. Je wilt namelijk niet dat de container leeg moet worden gehaald en dat het afval allemaal uit moet worden gesorteerd. Hier zitten namelijk kosten aan verbonden.

Zo bestel je een afvalcontainer

Je kunt makkelijk en snel een afvalcontainer online bestellen zoals bij afvalcontainer Rijnmond. Bij afvalcontainer Rijnmond kun je de juiste container voor het afval. Maak vervolgens een inschatting van hoeveel afval je denkt over te houden. Vul vervolgens je gegevens in en geef aan wanneer je de afvalcontainer wilt hebben. De verhuurder geeft je vervolgens een ophaaldatum.

https://010afvalcontainers.nl/container-huren-rijnmond/