Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten over verzekeringen tijdens extreme weersomstandigheden

 

De weersomstandigheden veranderen de laatste jaren in Nederland. Een gevolg hiervan is dat we steeds vaker te maken krijgen met extreem weer. Hagelbuien, stormen en natuurlijk ook extreme hitte komen steeds vaker voor.

Schade

Extreem weer kan al snel tot veel schade in en rondom je woning leiden. Als je huis wordt getroffen door een omgevallen boom, of je hebt schade door een blikseminslag, dan zit je al snel met je handen in je haar. Wat nu? Een foto maken van de schade is erg belangrijk. Als je bij bent gekomen van de schrik moet je zo snel mogelijk de schade vastleggen. Verzekeraars zijn vaak bang voor fraudeurs die meer schade op verzekeraars verhalen dan daadwerkelijk aangericht is.

Inboedelverzekering en opstalverzekering

Als bij de verzekeraar duidelijk is hoe groot de schade en wat er kapot is gegaan, wordt er gekeken naar je verzekerd. Heb je alleen een inboedelverzekering? Dan worden spullen die in je huis staan verzekerd. Als bijvoorbeeld een schuurtje in je achtertuin kapot is gegaan door een omgevallen boom, dan zal dat door de inboedelverzekering dit niet vergoeden. In dit geval moet je een opstalverzekering afsluiten. Beide verzekeringen worden aangeboden door maatschappijen zoals Allianz Direct.

 

 

https://www.allianzdirect.nl/woonverzekering/inboedelverzekering/