Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

De woonverzekering voor extra zekerheid?

Het afsluiten van de woonverzekering biedt zekerheid. Net zoals alle andere verzekeringen weet je er vangnet is in geval van nood. Het afsluiten van deze verzekering maakt dat er bij schade aan woning of inboedel een bedrag wordt uitgekeerd waarmee je dan de schade aan woning en inboedel kunt herstellen. Dit helpt de reparatiekosten laag te houden, omdat je eigenlijk maandelijks aan het sparen bent voor noodgevallen. Het afsluiten van zo’n verzekering is dan ook heel belangrijk. Zeker als je een hypotheek hebt afgesloten biedt dit extra zekerheid. De bank zal dit vaker dan niet ook als eis stellen voor het afsluiten van een hypotheek. Zo weten ze dat je altijd de schuld op de woning kan blijven aflossen. Ga voor een woonverzekering naar overstappen.nl.

Ook een woonverzekering afsluiten als huurder?

Wanneer je geen eigen woning bezit, maar er een huurt, is het niet van belang om een woonverzekering af te sluiten. De woonverzekering is namelijk een verzekering die schade aan de woning en inboedel dekt. Het probleem in zo’n situatie is dat de woning niet jouw eigendom is. Je kunt hiervoor dan ook geen verzekering afsluiten. Wat je wel kunt doen is zorgdragen over jouw inboedel. Dit doe je door een inboedelverzekering af te sluiten. Info over inboedelverzekering van/ naar/ bij/ op overstappen.nl. Heb je wel een eigen woning en wil je zowel jouw inboedel als woning beschermen, meer informatie over woonverzekeringen naar overstappen.nl.

Wat voor inboedel kan ik laten verzekeren?

De inboedelverzekering biedt nogal een ruime dekking. Zo kun je niet alleen de spullen in jouw huis laten verzekeren, maar ook de spullen in jouw tuin. Heb je een dure tuinset of barbecue dan vallen deze ook onder deze verzekering. Als voorwaarde geldt wel dat je alleen spullen kan verzekeren die verplaatsbaar zijn. Het moment dat je iets eerst moet demonteren omdat het genageld aan grond of muur zit, is dit niet meer een makkelijk te verplaatsen item. De verzekering dekt de schade aan deze spullen dus niet. Bekijk info over je inboedelverzekering op overstappen.nl.

Hoe zit het met mijn aan de grond genagelde spullen

Wat jouw vastgenagelde spullen betreft, deze zijn te verzekeren door middel van een opstalverzekering (als je dus eigenaar bent van de woning). Het moment dat er iets vastgenageld aan de woning is, wordt dit gezien als onderdeel van de woning en is het dus geen inboedel meer.