Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

De voors- en tegens van het keramisch parket

Al sinds mensenheugenis wandel je ’s morgens over dezelfde tegels en je begint aan jezelf te merken dat je daar de P in begint te hebben. Na het doorbladeren van de nodige woonmagazines en het bekijken van de ene na de andere aflevering van Eigen Huis & Tuin, is je oog gevallen op het keramisch parket. Het keramisch parket heeft een zeer luxueuze uitstraling en kan zowel tot zijn recht komen in de keuken als in de badkamer. Maar kleven er ook nadelen aan het keramisch parket? En wat zijn de andere voors van dit type parket? In dit blog geven we je een aantal pro’s & cons. 

 

Voor: te combineren met vloerverwarming

 

Niets is zo erg als ’s morgens te moeten wandelen over een ijskoude vloer. Om die reden schaffen veel huisbewoners tegenwoordig vloerverwarming aan, zodat de ijsklompen in de ochtend veranderen in warme voetjes. Echter is niet elk soort parket daar geschikt voor. In het geval van het keramisch parket, is dat wél het geval. Daarnaast is het ook nog geschikt voor zogenaamde vloerkoeling!

 

Tegen: de prijs 

 

Om direct maar met de deur in huis te vallen: keramisch parket is bij lange na niet zo goedkoop als andere opties. Daardoor dien je wel over een redelijk budget te beschikken om dit type parket in huis te laten leggen. Bij Regge Tegels bieden we echter keramisch parket van hoge kwaliteit aan voor een goede prijs.

 

Voor: nooit meer krassen 

 

Peuters kunnen nog zo aandoenlijk zijn, maar dat betekent niet dat ze je als ouder hoofdbrekens bezorgen kunnen. Schuren ze de wielen van hun speelgoed auto over de grond, dan heeft dat normaal gesproken een negatief effect op de staat van de vloer. Kies je echter voor een keramisch parket, die je bijvoorbeeld bij Regge Tegels kopen kunt, dan heb je nooit meer te maken met krassen. Dit komt door de hardheid van het materiaal. 

 

Tegen: moeilijk te leggen 

 

Voor de doe-het-zelver is een keramisch parket minder aanlokkelijk, doordat het moeilijk te leggen is. De ondervloer moet namelijk vrij strak zijn. Een bobbel in de vloer kan er al voor zorgen dat het leggen niet zoals gepland gaat en daardoor moet er eigenlijk altijd een specialist bij komen om het er goed in te leggen. Gelukkig kunnen wij het keramisch parket voor u leggen, zo hoeft u zich geen zorgen te maken over een slecht gelegde parketvloer.

 

https://www.regge-tegels.nl/