Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

De voordelen van een boxspring

Tegenwoordig slapen veel mensen op veren, maar wat zijn de voordelen van veren? Hieronder lichten we de belangrijkste voordelen van de boxspring toe.

Wat is er zo fijn aan een boxspring?

Perfecte ondersteuning:
Het allerbelangrijkste van boxsprings is natuurlijk een goede ondersteuning, dubbele veren en sommige triple springs met boxsprings kunnen voor een bijzonder hoog comfort zorgen.

Buitenkant:
De boxspring heeft de uitstraling van een luxe blok en er zijn veel verschillende hoofdeinden te koop. Hierdoor kies je gemakkelijk de look die bij je past.

Breedte:
De meest voorkomende maten voor boxsprings zijn 140×600 cm, 160×200 cm en 180×200 cm. De compacte boxspring 140×200 is ideaal voor een kleine slaapkamer.

Hoogte:
De meeste veren zijn hoger dan normale bedden, wat het in- en uitstappen bijzonder gemakkelijk maakt.

Goed ventileren:
Omdat de meeste boxsprings met Bonell- of pocketveringmatrassen zijn deze bedden zeer ademend. Het open ophangsysteem zorgt voor een optimale ventilatie en vochtregulatie.

Makkelijk te personaliseren:
De boxsprings zijn eenvoudig naar wens in te stellen, van pootjes tot matrassen, lakens en hoofdborden.
Bij het kopen van een boxspring moet je op enkele punten letten. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, laten wij je hier de meest voorkomende materialen en verschillende soorten springboxen zien die je tegenkomt bij het zoeken naar de ideale veer.

Bij het kiezen van een matras is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de persoonlijke voorkeuren van degene die op de matras gaat slapen. Als je minder dan 80 kg weegt, is het aan te raden om een zachte tot middelgrote matras te kiezen.
Als het lichaamsgewicht 80 kg overschrijdt, wordt aanbevolen om een matras van gemiddelde hardheid te kiezen.

Het belangrijkste doel van een matras van hoge kwaliteit is om je lichaam goed te ondersteunen.
Dit is de reden waarom de stijfheid en de keuze voor pocketvering of beenveer cruciaal zijn voor ultiem comfort. Eigenlijk willen we maar één ding doen, en dat is ervoor zorgen dat de wervelkolom tijdens de slaap zo recht mogelijk blijft.

Als de matras te zacht is, zullen er snel kuiltjes ontstaan, waardoor je lichaam te veel wegzakt en je ruggengraat opzwelt.

Als de matras bijvoorbeeld te hard is, wordt de druk op de schouders en het bekken te groot, waardoor je wervelkolom een beetje verdraait.

Gerelateerde artikelen

Biologische bestrijding: hoe gezonde gewassen te garanderen

Mediation Amsterdam voor jou, voor nu en altijd

7 tips: als starter een huis kopen