Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

Alles wat jij moet weten over een design interieur

Onze leefomgeving is een weerspiegeling van wie we zijn en hoe we ons willen voelen. Het interieur van onze woning is daarom ook een belangrijke factor in ons dagelijks leven. Tegenwoordig zijn er veel verschillende woonstijlen populair, maar een design interieur is er daar zeker één van. In dit artikel bespreken we wat een design interieur inhoudt en wat voor meubels, kleuren en accessoires hierbij horen.

Wat is een design interieur?

Een design interieur is een moderne en strakke woonstijl die veelal wordt gekenmerkt door minimalistische en functionele ontwerpen. Het draait bij een design interieur om de harmonie tussen vorm en functie. De meubels en accessoires hebben vaak een tijdloos en duurzaam karakter, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen zoals metaal, glas en leer. Shop daarom de leukste huis accessoires online, zodat je een ruime keuze hebt en zeker weet dat je woonaccessoires vindt, passend binnen jouw stijl.

Welke meubels horen bij een design interieur?

Bij een design interieur passen meubels die strakke lijnen en minimalistische vormen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een leren bank met een metalen onderstel, een glazen salontafel of een zwevend tv-meubel. Ook designstoelen met een minimalistisch design passen goed bij deze woonstijl. Het gebruik van meubels met eenvoudige ontwerpen creëert een rustige en serene sfeer.

Welke kleuren horen bij een design interieur?

Bij een design interieur worden voornamelijk neutrale kleuren gebruikt, zoals wit, zwart, grijs en beige. Deze kleuren zorgen voor een minimalistische uitstraling en geven de ruimte een rustige sfeer. Ook pasteltinten, zoals lichtroze of babyblauw, kunnen goed worden gebruikt om een subtiel kleuraccent aan te brengen.

Welke accessoires voor in huis horen bij een design interieur?

Bij een design interieur worden vaak minimalistische en functionele accessoires gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan strakke kandelaars, minimalistische vazen of een design klok. Ook kunstwerken met een minimalistisch design zijn een goede keuze. Kies voor accessoires van hoogwaardige materialen, zoals marmer, glas of staal, om de uitstraling van je interieur te versterken.

Heb je een groot huis nodig voor een design interieur?

Een design interieur hoeft niet per se alleen geschikt te zijn voor grote woningen. Het draait namelijk meer om de keuze van meubels en accessoires dan om de grootte van de ruimte. Zorg er wel voor dat er niet teveel meubels en accessoires in de ruimte staan om de rustige uitstraling te behouden. Zorg ook voor een heerlijke geur! Wil jij weten hoe? In het artikel ‘Zo laat jij je huis lekker ruiken’ vertellen we je er alles over.

Conclusie

Een design interieur is een moderne en strakke woonstijl die veelal wordt gekenmerkt door minimalistische en functionele ontwerpen. Het gebruik van hoogwaardige materialen en neutrale kleuren zorgt voor een rustige en serene sfeer in huis. Bij deze woonstijl passen meubels en accessoires met een tijdloos en duurzaam karakter. Het mooie van deze woonstijl is dat het