Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

4 Redenen om te kiezen voor metalen dakbedekking

Van de vele opties die je hebt voor de constructie van een dak, is metaal een van de meest gekozen materialen voor dakbedekking. En dat is niet zo gek ook, want metalen golfplaat biedt een uitstekende bescherming tegen diverse weeromstandigheden en is bovendien zeer duurzaam. Ben je nog niet bekend met de waanzinnige voordelen van metalen dakbedekking, lees dan snel verder om daarachter te komen! 

1. Een metalen dak is duurzaam 

Een van de belangrijkste voordelen van metalen dakbedekking, is dat golfplaten van gegalvaniseerd metaal een van de meest duurzame materialen zijn die er bestaan voor de constructie van het dak. Dit komt omdat het bestendig is tegen vrijwel alle weersomstandigheden en een levensduur kent van maar liefst 70 jaar! 

2. Metalen dakbedekking is onderhoudsarm 

Een andere manier waarop metalen dakbedekking zich weet te onderscheiden van alternatieve materialen, is op het gebied van onderhoud. Het is namelijk zo dat een metalen dak zeer weinig onderhoud benodigd heeft. Het is echter wel aan te raden om metalen dakbedekking jaarlijks na te kijken en schoon te maken. Zorg ervoor dat je het dak teniet doet van vuilvlekken, opgehoopt vuil en andere afvalelementen, zodat de metalen golfplaten zonder enige problemen het regenwater kan afvoeren. Wil je er zeker van zijn dat jouw metalen dakbedekking in een uitstekende conditie verkeert, dan kun je ervoor kiezen om een professionele dakdekker in te schakelen. Voor een vakspecialist bij jou in de buurt, kun je via   dakdekkersbedrijf Rotterdam direct een afspraak maken of vrijblijvend informatie inwinnen. 

3. Een metalen dak reflecteert UV in plaats van de warmte te absorberen  

Een metalen dakbedekking is uitstekend voor de constructie van een huis of een ander gebouw gedurende warme weersomstandigheden. Dit komt omdat metaal de warmte van de zon niet absorbeert, maar juist reflecteert. Hierdoor blijft het huis koel in de zomer, terwijl het probleemloos een winterse sneeuwstorm of hevige onweersbui kan weerstaan. 

4. Metalen dakbedekking is lichtgewicht en gemakkelijk te installeren 

Als je snel te werk wilt gaan, dan is een metalen dakbedekking zonder enige twijfel een van de beste materiaalopties. Dit komt omdat metalen golfplaat lichtgewicht is en eenvoudig geplaatst kan worden. In veel gevallen wordt ervoor gekozen om de constructie verder te isoleren met isolatiemateriaal en af te werken met hout. Op die manier kun je ervan verzekerd zijn dat je voor een zeer lange tijd kan genieten van een sterk dak boven je hoofd!