Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Zo maak je het echt gezellig in huis

Een ongezellig huis is niet prettig voor je welzijn, het kan op je humeur slaan zelfs. Een bedompte sfeer is niet fijn als je wil ontspannen of als je juist wat wil werken achter de laptop. Als je huis dus niet zo gezellig is dan kan dat negatief werken op jou. Zie je bij anderen vaak dat het daar veel gezelliger is? Check dan deze tips, wellicht zit er iets bij waarmee je je huis snel wat gezelliger krijgt.

Waar komt de ongezelligheid vandaan?

Er zijn een heleboel dingen die ervoor kunnen zorgen dat je je huis als ongezellig ervaart. Vaak is het een combinatie van dingen. Het is natuurlijk ook mogelijk om alles aan te pakken. Maar, dan is het al snel iets waarvan je door de bomen het bos niet ziet. Het advies is dus: kijk hieronder welke optie jou het meest aanspreekt:

  • Het huis wat levendiger maken met planten of misschien heb je behoefte aan een huisdier? Ook een vaas met bloemen kan voor net dat beetje extra gezelligheid zorgen.
  • De verlichting sfeervoller maken. Wellicht wat kleine lampjes erbij kopen, zodat het wat sfeervoller aanvoelt. Ook wat kaarsjes kunnen helpen.
  • Het huis opruimen.
  • Het huis schoonmaken.
  • Wat kleine spulletjes toevoegen zoals kussentjes voor op de bank of fotolijstjes met je dierbaren erop.

Daarbij is het natuurlijk van belang dat je eerlijk bent naar jezelf toe. Als je het huis eigenlijk ongezellig vindt doordat het wat rommelig is en een keer schoonmaken ook geen kwaad kan, gaat spullen kopen vermoedelijk niet het probleem oplossen.

Spouwmuurisolatie

Het kan ook zijn dat het ongezellig voelt thuis, omdat er sprake is van tocht of kou. Soms is spouwmuurisolatie dan een oplossing. Met spouwmuurisolatie kan een muur minder kou afgeven. Het is bij spouwmuurisolatie wel van belang dat het goed gebeurt, het is namelijk een vrij specialistische klus om spouwmuurisolatie aan te brengen.

Het kan ook zijn dat het om andere redenen koud is in je huis. Dan kun je misschien wel een expert in energie naar laten kijken. Zo weet je beter wat je het beste kunt aanpakken en wat de kosten daarvan zijn. Sommige dingen verdienen zichzelf vrij snel terug, andere dingen misschien niet of erg langzaam.

https://www.isolatie-info.nl/spouwmuurisolatie