Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wat is een ontruiming

 

Er vond afgelopen week in een ontruiming Arnhem plaats. Hierbij moest de bewoner binnen enkele uren het huis uit. Maar wat is een ontruiming precies? In dit artikel lees je alles over ontruimingen.

Een ontruiming

In het geval van de ontruiming in de inleiding moest de bewoner het pand of woning leeg of vrijmaken voor de schuldeiser. De ontruiming vond plaats omdat de bewoner het huurbedrag niet meer kan betalen. Maar ook in andere gevallen zoals bij een verhuizing of bij het te komen overlijden van een familielid vinden er ontruimingen plaats. Hierbij wordt een deel van de woning of de gehele woning vrijgemaakt. Dat wil zeggen dat de inboedel verkocht wordt, gerecycled wordt, of weggebracht wordt naar de stort. Natuurlijk in overleg met de eigenaar van de spullen. Hierbij is het handig om een lijstje te maken met alle spullen en de desbetreffende acties. De opbrengsten van de verkoop wordt verrekend met de kostprijs van de woningontruiming. De meeste voorkomende ruimtes die worden ontruimt zijn de zolder of garage omdat hier het vaakst spullen worden bewaard.  

Andere services bij ontruimingen

Vaak bieden bedrijven extra services aan bij het ontruimen van woningen. Denk hierbij aan services zoals het herstellen van eventuele beschadigingen aan het huis en het huis zodanig klaar te maken zoals de woningcorporatie of huisbaas dat wil. Zo hoef jij geen handen uit de mouwen te steken.

Een veel voorkomend synoniem

Een andere betekenis van een ontruiming is een evacuatie. Dit soort ontruimingen vinden plaats bij calamiteiten waarbij het van belang is dat het gebouw makkelijk toegankelijk baar is voor hulpdiensten zoals de politie en brandweer. Denk hierbij aan het vrijlaten van in en uitgangen zodat de hulpdiensten zonder enige problemen hun werk kunnen verrichten. De meeste ontruimingen vinden plaats bij brand. Wat te doen bij brand moet bekend zijn bij alle werknemers.

https://kompaanwoningontruimers.nl/woningontruiming-arnhem/