Regenwater opvangen, afvoeren en /of hergebruiken?

Regenwater opvangen steeds noodzakelijker in Nederland

Er is in Nederland een groeiend aantal bedrijven, overheden en particulieren die kiezen voor regenwater opvangen en deze laten afvoeren of hergebruiken. Deze methode, ook wel regenwaterrecuperatie genoemd, helpt om duurzaam met water om te gaan. De afgelopen zomers heeft Nederland regelmatig te kampen gehad met een uitgedroogd grond. Met name in natuurgebieden, voor agrariërs en in de bouwsector (verzakkende grond) levert dit problemen. Gelukkig zijn er diverse oplossingen om water te hergebruiken of door regenwater op te vangen. Denk hierbij aan opslagtanks onder de grond, die regenwater opvangen en kunnen opslaan. Bij tijden van schaarste aan water kan het opgevangen regenwater dan ingezet worden. Met name voor agrariërs zijn dit nuttige systemen, die het verschil kunnen maken tussen een mislukte of geslaagde oogst.

Het belang van recuperatie van regenwater

Regenwater opvangen, eventueel water zuiveren en hergebruiken is belangrijk. In deze tijden van verduurzaming moeten we zuinig omgaan met energiebronnen als gas, overschakelen op duurzame energie (zonne- en windenergie) en helpt ook het hergebruiken van regenwater klimaatwinst op. Als ondernemer in de bouw, fruitteelt of een andere agrarische sector, kunt u door regenwater opvangen flink geholpen zijn. Regenwater kan hergebruikt worden als koelwater voor machines, maar ook om droge akkerland te bevochtigen. Verder bespaart u als ondernemer flink wat geld door het hergebruiken van regenwater. U heeft immers minder water nodig van het centrale waterleidingsysteem.

Laat een professional met u meedenken

Bent u als ondernemer, of als particulier, ook geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden om regenwater op te vangen en te hergebruiken? Schakel dan een expert in die u op dit vlak goed kan adviseren en u technische oplossingen op maat kan aanreiken. Samen met u wordt gezocht naar een duurzame manier van omgaan met water. Bezoek de website van copierwater en neem contact op!