Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Kies voor een kokosmat op maat!

Ben je nog op zoek naar een goede binnendeurmat, maar wil je niet zomaar de eerste de beste kiezen? Overweeg dan een kokosmat op maat! Kokosmatten zijn tegenwoordig erg populair, en dat heeft een aantal goede redenen. Wat zijn kokosmatten nu precies, wat zijn de voordelen en waarom zou je een kokosmat op maat moeten kiezen?

Alles over een kokosmat op maat

Een kokosmat op maat is kortweg een binnendeurmat of ander formaat mat dat uit kokosvezels bestaat. Dit brengt enkele voordelen met zich mee:

1. De beste mat voor propere schoenen

De kokosvezels waar de mat uit bestaat, garanderen dat je schoenen doeltreffend worden schoongemaakt voor het binnenkomen. Kokosvezels zijn immers erg hard en stug, waardoor ze zelfs na maanden gebruik nog altijd heel goed zijn in het schoonmaken van de profielen van je schoenen. En dat betekent dan weer dat je interieur langer proper blijft. Ook zijn kokosvezels erg duurzaam, waardoor je dus zeker een goede investering doet!

2. Verschillende formaten en diktes

Daarbij zijn kokosmatten ook verkrijgbaar in uiteenlopende formaten en diktes. Is er bijvoorbeeld sprake van een uitsparing in de vloer, dan kies je beter voor een dikker model zodat je je schoenen goed kunt afvegen. Is er echter te weinig plaats onder de deur om een dikke mat te leggen aangezien de deur daardoor niet meer goed open of toe kan? Dan is een dunner model aangeraden. Doorgaans zijn kokosmatten verkrijgbaar in diktes van 17 tot 30 millimeter!

3. Een mooi design kokosmat op maat voor jouw inkom

Een ander voordeel van kokosmatten is dat ze veel mooier en gezelliger ogen dan andere tips matten. De kokosvezels hebben een natuurlijke, warme kleur, waardoor het interieur van je woning ook veel aangenamer oogt. Wil je meer natuurlijke materialen in je woning verwerken, dan is een kokosmat op maat dus zeker een goed idee. Daarbij kan je natuurlijk ook in grote mate het design van je kokosmat kiezen, dankzij maatwerk bij een specialist!

4. Gemakkelijk te onderhouden

Ten slotte zijn kokosmatten erg eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Je kan de vezels in de kokosmat op maat goed schoon houden door ze af en toe eens te stofzuigen. Ook kan je, als je ziet dat de mat erg droog aan het worden is, de vezels met een borsteltje, wat water en soda vochtig maken. Op die manier droogt de mat in zijn geheel niet uit en werkt hij ook veel beter. Doe je het goed, dan kan je nieuwe kokosmat op maat erg lang meegaan!  

Kies voor een kokosmat op maat van de beste kwaliteit. Een nieuwe kokosmat is duidelijk een mooie aanwinst voor jouw woning – vooral als je je huis proper wilt houden én je interieur een beetje wilt opfleuren. Kies je voor een kokosmat op maat, dan kan je zelf nog beter bepalen hoe je mat eruit gaat zien, hoe groot hij is, welk kleur hij heeft, enzovoort. Op die manier ben je zeker van een binnendeurmat die perfect bij jouw interieur past!

https://www.deurmatdirect.nl/kokosmatten