Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Je woning asbestvrij maken, hoe pak je dat aan?

Vanaf 2024 moet heel Nederland asbestvrij zijn. Dit betekent dat er nog veel woningen en gebouwen zijn waar asbest aanwezig is en deze moeten worden verwijderd. Asbest is namelijk zeer schadelijk voor de gezondheid en kan leiden tot ernstige ziektes. In deze blog lees je hoe je jouw woning asbestvrij kunt maken en waar je op moet letten.

Controleer op asbest

De eerste stap om jouw woning asbestvrij te maken is om te controleren of er asbest aanwezig is. Asbest werd vroeger veel gebruikt in de bouw, bijvoorbeeld in plafondplaten, golfplaten en isolatiemateriaal. Als je vermoedt dat er asbest aanwezig is in je woning, kun je een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. Op basis van deze inventarisatie kan er een asbestattest worden aangevraagd via de website asbestattest-aanvragen.net. Hierdoor weet je zeker of er asbest aanwezig is in je woning en kun je maatregelen treffen om deze risico’s te voorkomen.

Schakel een gecertificeerd bedrijf in

Als er asbest aanwezig is in je woning, dan moet dit door een gecertificeerd bedrijf worden verwijderd. Het is namelijk niet veilig om dit zelf te doen, omdat er bij het verwijderen van asbest vezels kunnen vrijkomen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een gecertificeerd bedrijf weet hoe ze asbest veilig moeten verwijderen en afvoeren.

Maak een plan van aanpak

Het verwijderen van asbest is niet zomaar gedaan en er moet een plan van aanpak worden opgesteld. Hierin wordt beschreven hoe het asbest wordt verwijderd, welke beschermende maatregelen er worden genomen en hoe het asbest wordt afgevoerd. Het is belangrijk om dit plan door een gecertificeerd bedrijf te laten opstellen en uitvoeren.

Houd rekening met de kosten

Het verwijderen van asbest brengt kosten met zich mee. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid asbest en de locatie ervan. Het is verstandig om vooraf een offerte op te vragen bij een gecertificeerd bedrijf, zodat je weet waar je aan toe bent.

Asbestattest-aanvragen.net

Het is van groot belang dat Nederland asbestvrij wordt en jouw woning asbestvrij maken draagt hieraan bij. Controleer of er asbest aanwezig is in je woning, schakel een gecertificeerd bedrijf in, maak een plan van aanpak en houd rekening met de kosten. Zo zorg je voor een veilige en gezonde leefomgeving. Vergeet niet om het asbestattest aan te vragen via asbestattest-aanvragen.net

https://asbestattest-aanvragen.net/