Rotterdam Wonen
Image default
Financieel

Je eigen woning verbouwen en energie besparen

Ben je een van de 100.000 woningeigenaren in Rotterdam of een van de miljoenen in Nederland, dan weet je dat comfort van belang is. Nu we meer thuis zitten dan ooit is een comfortabel huis zonder kou of tocht essentieel. Daarbij hebben we steeds meer aandacht voor het klimaat en besparen we maar wat graag op de energielasten. De rijksoverheid wil ook graag dat we allemaal meer aan het klimaat doen en besparen op aardgas. Vandaar is de ISDE subsidie in het leven geroepen.

Met de ISDE subsidie is het mogelijk om tot 20 procent voordeel te krijgen op de isolatiemaatregelen. Zeker bij de verbouwing of betreden van een nieuwe woning is het verstandig op deze kans te letten. Je kan subsidie krijgen voor gevel, dak, vloer en dubbel glas. Voor nieuwbouw of aanbouw is het helaas niet mogelijk om isolatie subsidie te ontvangen. Bij het aanvragen van de subsidie moet je op een aantal dingen letten. Een bouwbedrijf dat is ingeschreven bij de KvK moet de maatregelen toepassen, er moeten foto’s gemaakt worden van het isolatiemateriaal en u moet binnen 12 maanden de subsidieaanvraag doen.

Bent u al klaar met isoleren en wilt u besparen door een zonneboiler of warmtepomp aan te schaffen, dan kan u ook daar subsidie voor ontvangen. Bij warmtepomp subsidie aanvragen kan het voordeel oplopen tot duizenden euro’s. Vaak wordt nu nog een hybride warmtepomp geplaatst die samenwerkt met de cv-ketel. Wanneer de woning stevig is na-geïsoleerd is het mogelijk ook een volledig elektrische variant te plaatsen.