Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoeveel afstand tussen palen voor een hangmat?

Een hangmat in de tuin of op het balkon is de perfecte plek om te relaxen, een boek te lezen of een dutje te doen. Maar hoe hang je deze nu perfect op? Een van de meest gestelde vragen is: “Hoeveel afstand moet er tussen de palen voor een hangmat zijn?” Hier geven we je het antwoord en meer!

De juiste afstand tussen de palen

Bij het ophangen van een hangmat is de ideale afstand tussen de palen afhankelijk van de lengte van de hangmat zelf. Als algemene richtlijn geldt dat de afstand tussen de palen ongeveer 30 tot 50 cm langer moet zijn dan de totale lengte van de hangmat (inclusief de touwen aan de uiteinden).

Hoeveel afstand tussen palen voor hangmat? Voor de meeste hangmatten betekent dit een afstand tussen de palen van ongeveer 3 tot 4 meter.

Rekening houden met de hanghoogte

Behalve de afstand tussen de palen is ook de hoogte waarop je de hangmat ophangt van belang. Idealiter moet het laagste punt van de hangmat ongeveer 40 tot 50 cm boven de grond hangen. Door de hangmat niet te laag te hangen, voorkom je dat je de grond raakt bij het in- en uitstappen.

Kies de perfecte hangmat

Nu je weet hoe je je hangmat perfect kunt ophangen, is het tijd om de ideale hangmat te kiezen. Voor een breed assortiment aan kwaliteitshangmatten kun je een kijkje nemen bij Tropilex, waar je verschillende stijlen en maten kunt vinden die passen bij jouw persoonlijke smaak.

Conclusie

De juiste afstand tussen de palen en de ideale hanghoogte zijn essentieel voor optimaal hangmatplezier. Neem de tijd om je hangmat correct op te hangen, zodat je er jarenlang van kunt genieten!