Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Fleur jouw huis op volgens een van de woontrends van 2023!

Veel mensen zijn er dol op: hun huis verbouwen en restylen zodat deze voldoet aan de laatste trends op het gebied van wonen en interieur. De meeste mensen zien het als een sport om hun huis op te leuken met eenvoudige en goedkope items, terwijl deze items wel helemaal on trend zijn. Een ander kamp mensen houdt helemaal niet van het shoppen van nieuwe items voor in huis, en willen liever een tijdloos huis dat ze niet hoeven te veranderen om aan de laatste trends te voldoen. De hamvraag is echter: wat zijn de woontrends voor het jaar 2023? Dat is voor veel mensen een vraag waar ze het antwoord niet op weten. Gelukkig wordt hieronder een drietal trends aangestipt die helemaal hot & happening zijn voor het jaar 2023. Doe inspiratie op en maak een feestje van je huis dankzij de woontrends van 2023!

 

Een industriële look

 

Wat helemaal in is in het jaar 2023 is een industriële stijl. Zo’n stijl waarbij het lijkt alsof het interieur niet helemaal af is, of er al een hele geschiedenis op heeft zitten. Vintage items zoals een oude boekenkast of een metalen lampenkap met beschadigingen, die passen helemaal thuis in een industrieel interieur. Ook een visgraat vloer is helemaal volgens de laatste trends. Het ziet er niet alleen luxe uit, maar het dus ook nog eens hip!

 

Zacht, zachter, zachtst

 

De herfst en winter staan weer voor de deur, en dat betekent dat het weer weer guurder en regenachtiger wordt. De meeste mensen zitten hier niet bepaald op te wachten, en proberen er voor te zorgen dat het in huis juist warmer is. Gelukkig is dat ook helemaal waar de laatste trend op gebaseerd is: het knuffelbaar maken van je huis. Denk hierbij aan het neerleggen van vloerkleedjes van nep schapenvacht, waar je lekker je voeten in kan steken op een koude winteravond. Of een teddy kleed voor over de bank, waar je lekker met je geliefde onder kan kruipen onder het genot van een kopje kruidenthee in een lekker woonhuis.

 

Scandinavische stijl

 

Ten slotte is een Scandinavische stijl ook helemaal volgens de laatste trends. Deze trend houdt een vrij sober en minimalistisch interieur in, met veel houttinten en natuurlijke materialen. Duurzaamheid staat hierbij hoog in het vaandel, wat een prettige bijkomstigheid gezien de huidige tijd. Er komen een aantal basiskleuren terug, zoals gebroken wit, beige en mosterdgeel. Dit kleurenpallet zorgt ervoor dat er een rustige sfeer wordt gecreëerd in huis, zeker handig als je drukke kinderen hebt die maar lastig kalm worden. Dat is nog eens mooi meegenomen: een lekker woonhuis is een fluitje van een cent!