Eindelijk ons huis verhuurd met Woobaloo

We sprongen een gat in de lucht toen Henk voor zijn werk een jaar naar Saudi Arabië mocht. Wat een geweldige kans, wat een ervaring! Het mooiste was nog, dat ik mee mocht. Die kans greep ik natuurlijk met beide handen aan. Nieuwe culturen opsnuiven, mensen ontmoeten, op ontdekkingstocht – ik zag het al helemaal voor me.

Henk z’n baas zou voor woonruimte in de buurt van het werk zorgen, dus dat werd helemaal geregeld. Maar ja, wat moesten we met ons eigen huis? Een jaar leeg laten staan? Nee, dat was voor mij sowieso geen optie. Zeker niet in onze buurt, want er is de laatste tijd best wel een inbraakgolf. Het idee om ons huis onbeheerd achter te laten, dat ging ‘m echt niet worden.

We hadden het nog wel bij vrienden en kennissen onder de aandacht gebracht. Wie weet kenden zij iemand die omhoog zat. Dat voelt wel prettig, als je iemand al kent, al is het viavia. Helaas leverde dat niets op. Ik had ook al een advertentie in het plaatselijke weekblad gezet, maar daar kwam ook niemand op.

Een makelaar bood nog wel aan om te helpen. Maar dan zou hij alles regelen en hadden we niets meer te zeggen over wie er in ons huis kwam. Nou, dat vond ik niet zo’n goed idee. Ik wil echt niet jan-en-alleman in huis. Stel je voor, dat je zo’n feestvierende student krijgt, die je hele huis afbreekt. Of die misschien wel kamers gaat onderverhuren via AirBNB. Krijg je nog meer onbekend volk over de vloer… Of voor het zelfde geld treffen we een alcoholist die er een zooitje van maakt en waarbij je steeds achter de huur aan moet vangen. Ik krijg al de rillingen als k er aan denk.

Daar komt bij dat de makelaar best een flink bedrag vroeg voor zijn bemiddeling. En ik vraag me dan meteen af: wat doet zo’n man dan eigenlijk om een tijdelijke huurder te vinden?

 

Woobaloo.nl was de oplossing voor mij

Al met al wist ik dus prima wat ik niet wilde, maar hadden we een paar weken voor vertrek nog steeds geen huurder. Net die zaterdag trof ik bij het boodschappen doen een oud buurvrouwtje. Ze was jaren geleden verhuisd en ik had haar sindsdien niet meer gesproken. Dus hebben we gezellig even bij gekletst. Toen ik vertelde over ons tijdelijke vertrek, vertelde ze meteen over Woobaloo.nl. Ze was helemaal enthousiast, omdat haar dochter via die site een huurhuis had gevonden.

Ze pakte meteen haar mobiel erbij en googelde op de website van Woobaloo.nl. Tot mijn verrassing zag ik dat deze site voor heel Nederland huuraanbod in beeld bracht. Appartementen, kamers, studio’s, complete huizen – alles stond erop. Snel belde ik Henk. Die reageerde meteen net zo enthousiast als ik. Dus samen met mijn vroegere buurvrouw hebben we ter plekke een advertentie op Woobaloo.nl gezet! Alles konden we invullen: aantal kamers, info over onze nieuwe badkamer met bubbelbad, de keuken met cooker, en hoe fijn de buren zijn. Nog even de startdatum voor verhuur erbij en wat foto’s uploaden en klaar was het.

Twee dagen later kregen we een persoonlijk berichtje. Een jonge knaap lag in scheiding en wilde even wat afstand nemen van zijn oude omgeving. Of hij langs kon komen voor een bezichtiging. We zeiden meteen ‘ja’ en dus stond hij een uur later op de stoep. Het klikte meteen. Hij straalde rust uit, had een goede baan en wilde zelfs al direct een maand huur vooruit betalen. Dat gaf vertrouwen.
Henk en ik waren het er dan ook snel over eens dat we hem graag in ons huis wilden. De volgende dag lieten we de knaap terugkomen om het huurcontract te tekenen.

Zonder gedoe was het dus snel rond. Inmiddels hebben wij nu onze koffers gepakt. Zometeen komt de nieuwe huurder en dragen we de sleutels over. Het blijft een gek idee, maar ik heb er vertrouwen in. Wat fijn dat er websites zoals Woobaloo.nl zijn!

http://woobaloo.nl/