Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Effectief vastgoed financieren voor verhuur

Effectief vastgoed financieren voor verhuur

Als je erover nadenkt om te beleggen door middel van vastgoed, dan is het belangrijk om de opties tot financiering te bekijken. Met een passende financiering is de eigen inbreng gering en kun je in sommige situaties tot wel 85% van de marktwaarde gefinancierd krijgen, zeker als de betreffende woningen worden ingezet voor verhuur aan derden. Bij aanschaf van commercieel vastgoed zal altijd eigen geld benodigd zijn, echter kan dit worden verlaagd door een beleggingspanden financiering. Een financiering dient te passen bij persoonlijke wensen en financiële mogelijkheden, zodat alle voordelen worden benut. Zorg er daarom voor dat je de juiste informatie krijgt en wordt voorzien van benodigde adviezen. Dan zal een vastgoed financiering bijdragen aan het verwezenlijken van beoogde financiële uitkomsten.

In vastgoed investeren

Een beleggingsvorm die in populariteit is gestegen, is het kopen van vastgoed. Door woningen te kopen en deze voor verhuur beschikbaar te maken, kun je inkomsten genereren. Ook kan het een aanvulling zijn op pensioenvoorzieningen, waarbij maandelijks extra inkomsten worden gerealiseerd. Het kan dus verstandig zijn om te investeren in vastgoed.  Om vastgoed financieren mogelijk te maken, dien je te voldoen aan financieringsvoorwaarden. Gespecialiseerde adviseurs kunnen je hier uitgebreid over adviseren, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding is nodig om de beste uitkomst te behalen bij het aanvragen van een financiering voor vastgoed en het verhuren van woningen. Alle mogelijkheden en bijkomende kosten kunnen dan in kaart worden gebracht.

Vastgoed financieren met overwaarde

Wanneer je al woningen bezit en deze verhuurt aan particulieren, dan kan het op een gegeven moment verstandig zijn om de vastgoedportefeuille uit te breiden. Dit kan worden gefinancierd met de overwaarde op huidige hypotheken. Ook kan bestaand vastgoed worden geherfinancierd om gunstigere tarieven op rente te behalen. Hierbij is het verstandig om de financieringsvoorwaarden door te nemen, aangezien de huidige hypotheekverstrekker een boete kan geven wanneer herfinanciering plaatsvindt. Toch geeft het gunstige voordelen, waardoor het overwegen van vernieuwd vastgoedfinanciering de moeite waard kan zijn. De hoogte van de hypotheekrente kan opnieuw worden opgesteld en nieuwe mogelijkheden tot verhuur van woningen in werking worden gebracht.

Rente vaststellen voor hypotheek

De hoogte van de rente op de hypotheek wordt bepaald door de termijn van de rentevaste periode. Ook de verhouding tussen de hoogte van de lening en de marktwaarde van het vastgoed waarmee verhuurd wordt, heeft invloed op de hoogte van de rente. Bovendien wordt gekeken naar de totale omvang van alle leningen die voor de hypotheek gelden. Financier vastgoed met een vastgoedhypotheek en ontdek de mogelijkheden om inkomsten te genereren met verhuur aan derden.