Rotterdam Wonen
Image default
Dienstverlening

Een cursus zonnepanelen voor degenen die als inspecteur of installateur aan de slag willen

Overweegt u om zich om te scholen? Dan is een baan als inspecteur of installateur van zonnepanelen wellicht iets voor u. Zonnepanelen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Echter, het komt vaak voor dat zonnepanelen verkeerd of matig zijn geïnstalleerd. Hierdoor kan er brand ontstaan of elektrocutie plaatsvinden. Dat willen we natuurlijk het liefst voorkomen. Het aanbod vakgerichte opleidingen is groot, dus het is begrijpelijk dat u het lastig vindt op de passende opleiding te vinden en u door de bomen het bos niet meer ziet. In dat geval zit u goed bij Omega Training & Inspectie. Deze specialist biedt diverse vakgerichte opleidingen aan, waaronder een cursus zonnepanelen. Bovendien behandelen ze tijdens een opleiding niet alleen de relevante normen, maar leert u ook in de praktijk. Lees snel verder en ontdek of dit de juiste keuze voor u is!

Zo ziet de cursus eruit

Bij het begin van de cursus zonnepanelen start u met ‘Basiskennis Zonnepaneelinstallaties’, waarin u meer leert over de basis van zonnepanelen. Vanuit daar kiest u een specialisatie. Dit kan enerzijds de Leerlijn Installateur en anderzijds Leerlijn Inspecteur zijn. Kiest u voor de Leerlijn Installateur? Dan volgt u een cursus, waarna u zich erkend zonnestroom installateur. Gaat u voor de Leerlijn Inspecteur? Dan leert u eerst meer over de installatie-eisen van zonnepanelen. Daarna volgt u deel 1 ‘Inspecteren Zonnepaneelinstallaties I (basis) en dan volgt ‘Inspecteren Zonnepaneelinstallaties II (gevorderd)’.

Inschrijven voor een van de vakgerichte opleidingen

Wilt u een van de vakgerichte opleidingen van Omega Training & Inspectie volgen? Dan kunt u zich via de website direct aanmelden voor een cursus bij u in de buurt. Heeft u van tevoren nog vragen of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een cursus zonnepanelen installeren of inspecteren? Neem dan gerust contact op. De medewerkers staan u graag te woord en helpen u graag bij het vinden van een passende opleiding.