Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Een aantal projecten van ingenieursbureau Maters en De Koning

Ingenieursbureau Maters en De koning heeft twee vestigingen. De een is in Roosendaal en de ander is in Rotterdam. Het bedrijf bestaat al tientallen jaren en heeft daarom veel ervaring in de civiele techniek en heeft al vele projecten gedaan in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf houd zich vooral bezig met het ontwerpen van tekeningen en maakt berekeningen van het project. Ook adviseren zij binnen het project voor zowel de klanten, de aannemers en de toeleveranciers. Zij maken tekeningen en berekeningen van bijvoorbeeld bruggen, wegen, water kades en constructies van gebouwen of festival podiums. Lees hieronder een aantal van hun projecten en wat zij in dit project precies gedaan hebben. 

Kunststof bruggen Capelle aan de Ijsel.

In opdracht van de gemeente Capelle aan de Ijsel hebben zij:

  • de inventarisatie gedaan van omgeving en aansluitende bruggen gedaan. 
  • Het berekenen van de constructie en leun werk. 
  • Een ontwerp gemaakt met een kunststof brugdek. 
  • De vervaardiging van VO/DO en bestektekeningen gemaakt. 
  • Het vervaardigen van een bestek met besteksraming. 

 Ze hebben hier 5 bruggen vervangen die van hout gemaakt waren, vervangen voor kunststof brugdekken die op betonnen platen liggen. 

Winkelpand waddinxveen.

Hier wordt een nieuwe fietsenwinkel gebouwd met een onderkeldering voor het bedrijf Wielaard waar eerst een winkelpand stond uit 1900. Ze zijn betrokken geweest als bouwkundig adviseur vanaf de eerste tekeningen van het nieuwbouwplan. Ze hebben een energiezuinig pand ontwikkeld. Er zitten zonnepanelen op, warmte terugwin pompen en een vloerverwarming in. 

Herinrichting Steenbergen.

In opdracht van de gemeente Steenbergen hebben zij de engineering van de steiger en kaderconstructie gedaan in opdracht van de aannemer. Het hele project zijn ze betrokken geweest en hebben ze samengewerkt wat tot een mooi project heeft geleid. 

Snowworld Zoetermeer.

Maters en De Koning heeft de staalconstructie van Snowworld gedaan en heeft hier geholpen beter te kunnen visualiseren voor het bedrijf wat het ontwerp moest worden.