Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Dakwerken: de kosten van een dakdekker

Heb jij een dakdekker nodig? Dan ben je vast benieuwd welke kosten je kunt verwachten. Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker is €30,- tot €40,-. De prijzen voor de verschillende dakwerken lees je in deze blog. 

Wat kost een dakdekker per uur?

Volgens Dakdekkersgids kost een dakdekker gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. Het uurtarief kan per dakdekkersbedrijf verschillen, maar het hangt ook af van het soort werkzaamheden die je laat uitvoeren. Voor complexe werkzaamheden betaal je een doorgaans €40,- per uur. Voor simpelere klussen betaal je gemiddeld €30,- per uur. 

Niet alleen de complexiteit van de werkzaamheden speelt een rol in het bepalen van het uurtarief. Ook de ervaring van de dakdekker speelt rol in het bepalen van het uurtarief. Hoe meer ervaring de dakdekker heeft, hoe hoger de prijs. De ervaring zegt trouwens niets over de geleverde kwaliteit.

Wat kosten dakwerkzaamheden?

Niet iedere dakdekker werkt met een uurtarief. In sommige gevallen wordt er ook een prijs per m² gebruikt. De prijs per m² is afhankelijk van het type dak, het gebruikte materiaal en de complexiteit van de werkzaamheden. Voor het vervangen van de dakbedekking op een hellend dak betaal je gemiddeld tussen de €40,- en €125,- per m². Heb jij een plat dak? Dan ben je gemiddeld tussen de €60,- en €120,- per m² kwijt voor het vervangen van de dakbedekking.

Voor een dakreparatie houdt dan rekening met een gemiddelde prijs van €275,- per m² voor een plat dak en €150,- tot €350,- per m² voor een hellend dak. Moet jouw dak gerenoveerd worden? Voor een plat dak moet je rekening houden met een gemiddelde prijs tussen €45,- en €55,- per m² en een hellend dak €50,- en €120,- per m². 


Heb je last van daklekkage? Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten herstellen door een erkende dakdekker. Het oplossen van daklekkage kost gemiddeld €150,-. Het is belangrijk om je dak ieder jaar te laten reinigingen. Dit zorgt ervoor dat je dakbedekking minder snel beschadigd raakt en voorkomt dat eventuele beschadigingen. Voor dakreiniging betaal je gemiddeld €5,- tot €30,- per m².