Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over een schuimbeton vloer

Vloeren zijn een belangrijk onderdeel in een ruimte. Door middel van een vloer kan je de uitstraling helemaal veranderen. Door de jaren heen zie je verschillende trends in vloeren voorbij komen. Een van deze trends is bijvoorbeeld de betonlook vloeren. Wanneer je een betonlook vloer in je woning wilt, kun je de keuze maken om een schuimbeton vloer te nemen in je woning. Wel moet deze nog afgewerkt worden met een dekvloer. Alleen wat is een schuimbeton vloer? Door verder te lezen kom je hier meer over te weten!

Wat is schuimbeton vloer?

Om te beginnen is het natuurlijk wel zo fijn om wat meer te weten over deze vloer. Wanneer je gebruik maakt van een schuimbeton vloer, maak je gebruik van een mengsel die uit cement, water en een schuimmiddel bestaat. Daarnaast kunnen er ook middelen als vulstoffen, kunststofvezel of zand in zitten. Door het mengsel van de schuimbetonvloer, zorg je ervoor dat je een goede isolatie hebt. De schuimbetonvloer wordt vooral gebruikt voor het isoleren van de vloer, waarbij er dus daarnaast nog gebruik wordt gemaakt van een dekvloer. 

Waarom een schuimbeton vloer?

Waarom zou je nu een schuimbeton vloer aan moeten schaffen voor bijvoorbeeld je woning? Wanneer je deze vloer in je woning hebt, kun je gemakkelijk gebruik maken van een vloerverwarming, waardoor je geen zichtbare radiatoren meer hoeft te hebben. 

 

Daarnaast is de vloer erg duurzaam. Dit komt, doordat de vloer vele jaren meegaat en daarnaast zorgt voor een goede isolatie in je woning. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel, want duurzaamheid is tegenwoordig een steeds belangrijker thema. We weten steeds beter wat wel en niet goed is voor mens en milieu, dus kunnen hier ook beter op inspelen. Door middel van een schuimbeton vloer werk je dus ook aan de duurzaamheid. 

schuimbeton vloer in combinatie met vloerverwarming

Zoals je hierboven al eerder hebt kunnen lezen, is dat de vloer te combineren is met een vloerverwarming. Alleen wat zijn nu precies de voordelen hiervan? Als eerste zorgt het voor een goede energiebesparing. Dit is niet alleen handig voor de portemonnee, maar ook voor de duurzaamheid. Om nog even in te spelen op de duurzaamheid, is een ander voordeel dat de vloerverwarming aangesloten kan worden aan een warmtepomp. Hierdoor is de vloer met de vloerverwarming nog duurzamer. 

 

Wanneer het buiten kouder is, is het wel zo fijn om binnen van de warmte te genieten. Extra fijn is het dan als je lekkere warme voeten krijgt, door middel van de vloerverwarming. Je hoeft door middel van deze vloer met de vloerverwarming ook geen last meer te hebben van vocht, schimmels of nare luchtjes. 

Het isoleren van de vloer en kruipruimte

Wanneer je je vloer wilt isoleren, kun je dus gebruik maken van een schuimbeton vloer. Wanneer je dit aan wilt brengen, is het van belang dat je de huidige vloer verwijdert. Hierdoor kan het schuimbeton aangebracht worden en zal je vloer geïsoleerd worden. Het meeste vocht bevindt zich in de kruipruimte. Hierbij wil je dus zeker deze goed isoleren. Dit kun je ook doen door middel van bijvoorbeeld purschuim, maar daarnaast kan ook steenwol, glaswol of piepschuim gebruikt worden. 

 

Bestel jouw nieuwe vloer bij Top Renovloer!