Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

5 Redenen waarom tegels goed passen in de woonkamer

Tegels in de woonkamer, past dat wel? Jazeker, tegels zijn tegenwoordig niet alleen voor in de keuken of badkamer maar kunnen prima in de woonkamer. In deze blog geef ik 5 redenen waarom tegels juist wel goed in de woonkamer passen. 

Reden 1: Gemakkelijk schoon te maken

Een klein beetje schoon water in combinatie met schoonmaakmiddel is vaak al genoeg om bijvoorbeeld keuken tegels er weer als nieuw uit te laten zien. Om deze reden zijn de tegels erg populair in een huishoudens met kinderen, personen met een allergie of huisdieren. Hierdoor voorkom je gemakkelijk vlekken, in tegenstelling tot vloerbedekking waarbij je een schoonmaakbedrijf moet inhuren om het weer in oude staat te krijgen.

Reden 2: Het creëert een unieke look

Tegels in de woonkamer zie je niet veel en creëert een lekker huiselijke sfeer. Naast vloertegels zijn ook wandtegels in de woonkamer erg uniek. Wandtegels staan erg goed als bijvoorbeeld accentmuur, het geeft namelijk een verandering in de textuur van een ruimte. Dit geeft een unieke en moderne uitstraling aan je interieur. Ook staat dit goed in combinatie met de tegels in de keuken. 

Reden 3: Past moeiteloos bij elk interieur 

Tegels kun je in allerlei soorten en maten krijgen. Hierdoor kun je ook verschillende interieurstijlen in je woonkamer creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van betonlook tegels? Met betontegels creëer je een prachtige industriële sfeer in je woonkamer. Of u nou voor wand- of vloertegels kiest, beide tegels zijn gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen en meubels. Zo staan meubels van robuust hout erg goed bij betontegels. 

Tegenwoordig zijn houtlook tegels ook populair. Door de hedendaagse druktechnieken zijn de houtlooktegels nauwelijks meer te onderscheiden van echt hout. Hierdoor creëer je een Scandinavische look aan je interieur in je woonkamer.

Reden 4: Lekker warm

Vloertegels zijn in combinatie met vloerverwarming erg in trek. Dit komt door de lage weerstand die tegels te bieden hebben. Op deze manier is het al snel een aangename temperatuur in je woonkamer en heb je geen koude voeten. 

Reden 5: Gaan erg lang mee

Met goede zorg gaan tegels erg lang mee en zijn ze erg duurzaam. Dit komt mede doordat tegels uv-bestendig zijn. De tegels verkleuren niet, zoals bij bijvoorbeeld vloerbedekking wel het geval is. Door de tegels af en toe schoon te maken, kun je nog heel lang genieten van je tegels in de woonkamer.